Bästa restaurangerna för barn i Stockholm

Är du på semester  i Stockholm med barnen? Svårt att hitta en restaurang där barnen både är välkomna, trivs och kan äta gott utan krångel? Här berättar vi lite om vad man kan kräva av en barnvänlig restaurang och tipsar även om några ställen i Stockholm som passar bra för barnfamiljen.

Alla föräldrar vet att det kan vara väldigt svårt att gå ut och äta när man har små barn. För många blir detta till och med ett så svår oöverstigligt hinder att man slutar gå ut på krogen helt under några år.

Dels kan det bli för dyrt med restaurangmat för en hel barnfamilj – om det ens finns en barnmeny. Barnen kan ha svårt att sitta still och ställa till med en jobbig scen. Det finns till och med restauranger, barer och kaféer som har inför barnförbud – onekligen ett hinder för barnfamiljen som vill äta gott.

Klassikerna går alltid hem

Men ge inte upp – det finns restauranger i Stockholm som tar emot barn som besökare och gör middagen till en riktigt trevlig familjestund utanför hemmet. Det behöver inte handla om några jättegrejer – en barnmeny med klassiker som hamburgare, köttbullar, pizza och spagetti,  em lekhörna eller möjlighet att sitta och rita lite. Att barnen, med allt spring i benen, kan gå undan och leka en stund kan vara en stor lättnad för trötta föräldrar som i lugn och ro kan avlsuta middagen och smutta på vinet innan barnens glass kom in.

Barn kan vara petiga

Barn kan vara väldigt kräsna när det handlar om mat, några större äventyrligheter med häftiga smaker går sällan hem, det är klassikerna som nämndes ovan som brukar fungera bäst för de små. Priset är också en mycket avgörande aspekt med att ha barn med sig när man är ute och äter – de små lämnar ofta mycket kvar på tallriken och då vill man inte att det ska vara för dyrt. Men om man inte vill gå på McDonalds, Kinakrogen eller den sunkiga pizzerian så finns det en hel del alternativ.

Här är några tips på tre barnvänliga matställen i Stockholm där även föräldrarna kan få sitt lystmäte:

1. Bleck på Södermalm

Bleck på Katarina Bangata är ett populärt sommarhak. Menyn är enkel och barnvänlig men här finns även ambitiös matlagning, eleganta uppläggningar – allt till bra priser. Dessutom finns det flera lekparker i närheten där barnen kan springa av sig innan det är dags för dessert.

2. Långbro Värdshus

En ambitiös och trivsam pärla ute i Långbro Park där barnen kan leka och ha roligt medan föräldrarna smörjer kråset. Alla rätter serveras i halva portioner och det finns en fin och varierad barnmeny. Personalen är trevlig mot såväl barn som vuxna och det finns ritlådor att roa sig med vid bordet.

3. Kvarnen, Södermalm

Den klassiska söderpuben vid Medborgarplatsen är en lite oväntad höjdare för de små.Skönt häng på kvällarna förstås, men ska du ha med dig ungarna så rekommenderar vi brunchen. Köttbullar och våfflor, vilka barn gillar inte det.Ett annat stort plus är barnens lekhörna med myskuddar och tv.

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!