Besök Stockholm för nya tandimplantat

Sverige har tandläkarbrist. Detta som en följd av två - egentligen tre - saker. Det första handlar om att man genomförde en förvandling gällande intaget på högskolan i början av 2000-talet; man minskade på platserna och detta syns nu idag. I kombination med att vi har en generation tandläkare som närmar sig pension - eller som har gått i pension - så har problem skapats.

Till detta ska även adderas att vi har en ständigt växande befolkningen. Det handlar dock om en tandläkarbrist på mer lokal och regional nivå. Vilket för oss till det tredje skälet: tandläkare väljer bort landsbygden och vill arbeta i våra större städer - Stockholm, Göteborg och Malmö.

Leende kvinnomun i närbild

Stor konkurrens mellan tandläkare i Stockholm

I exempelvis Stockholm finns det ingen tandläkarbrist, där råder det exakt motsatta: konkurrensen är så pass hög att priserna börjat bli lägre. Tandläkare har fri prissättning och i jakt på kunder så är lägre priser det bästa sättet att konkurrera. Detta alltså medan orter och mindre städer i Sverige har så akuta problem att invånarna tvingas vänta i flera månader på att bli undersökt - och ännu längre på rätt behandling.

Här finns förslag på att man i framtiden ska kunna locka tandläkare till mindre städer genom morötter såsom exempelvis sänkt skatt eller avskrivning av studielån efter visst antal år. Det handlar emellertid ännu bara om förslag och verkligheten ser idag ut som den gör och som vi beskrivit den.

Det finns dock en tanke här: om du har problem med dina tänder så finns det möjlighet att åka till Stockholm för en behandling. Har du exempelvis problem med tandlossning och är i behov av tandimplantat - varför vänta; varför inte åka till en tandläkare i Stockholm och få dessa tandimplantat inopererade?

Boka tid online och ta en helg i Stockholm

Det hela är smidigt idag. I och med att du kan sköta all bokning online så kan du också boka tid för en undersökning hos en tandläkare i Stockholm via nätet - det går att skriva i vilka typer av problem man har samt vilka åtgärder man helst skulle vilja se. Nu är det långt ifrån säkert att ett tandimplantat är den bästa lösningen för just dig - det krävs alltid en noggrann och grundlig undersökning innan - men du kan åtminstone skriva in det som önskemål i samband med bokningen.

Stockholm är dessutom - som de flesta vet - en stad som är perfekt att spendera en helg i. Varför inte boka in en tid hos en tandläkare på måndagen och spendera helgen som föregår med att gå på muséer, äta gott och bo på ett fint hotell? Om det inte finns tandläkare i din hemstad så kan det vara en god idé att besöka vår svenska huvudstad och hitta en prisvärd sådan som kan hjälpa dig med ditt framtida tandimplantat - eller vad det nu än gäller.

Mer info om tandimplantat finns här: https://www.tandimplantatstockholm.biz/

12 Feb 2020

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!