Betongarbeten erövrar Stockholm

Om man tar en sväng i Stockholm så kommer man snart hitta en mängd olika betongarbeten som har utförts. Det är ett material som numera erövrar hela världen.

Vad sägs om en massa som enkelt går att forma precis hur man vill och som blir hård som sten när den torkat? Ett material som går att använda till små konstföremål eller skyskrapor och broar. Idag har betongarbeten blivit så pass användbara och vanliga att man till och med kan säga att det är något som erövrat Stockholm och världen.

Men det finns många fler fördelar med betong. Det är ett material som är ganska lätt och billigt att framställa. Och dessutom går det att blanda i en mängd olika grovlekar och varianter. Man kan därför få precis den textur och styrka man önskar för att kunna bygga broar eller gjuta ett fågelbad hemma i trädgården.

Med betongarbeten som yrke i Stockholm

Företag som arbetar med betongarbeten i Stockholm använder sig av personal som är anpassad för sina uppgifter. Det finns olika yrkesgrupper och arbetsuppgifter hela vägen från tillverkningen av den torra betongen till blandningen med vatten och gjutningen. Därför brukar det inte vara samma företag som har hela kedjan utan man specialiserar sig.

De grupper som man oftast ser är de som kör ut betongen med speciella betongbilar. Och därefter de som står redo att ta emot betongen, för att lägga ut den och jämna till. Som när man gjuter grunden till ett hus eller en uppfart.

8 Nov 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!