Bodelning vid dödsfall kan vara både svårt och komplicerat

När en närstående går bort är bodelning det sista man vill tänka på. Men det kan ändå vara precis vad du måste göra för att se till att trygga dina rättigheter.

En bodelning är något som de flesta förknippar med skilsmässa. Men även vid ett dödsfall kan det vara aktuellt med en bodelning. Om den avlidne till exempel hade barn tillsammans med någon annan än sin maka eller make måste en bodelning göras innan arvet kan komma någon till del.

Först ska en bouppteckning göras och skickas till Skatteverket. Det kan sedan bli tal om giftorättsgods och äktenskapsförord i samband med bodelningen. När en närstående precis har gått bort är det inte troligt att man orkar reda ut allt detta. Då är det bra att anlita en jurist som är expert på bodelning.

Ta hjälp av en advokat som är expert på bodelning

Att ens partner dör är något av det värsta som kan hända. När det finns ett arv att hämta kan en del människor dessutom bli som förbytta. Om man inte hade en bra relation med sin partners barn från andra förhållanden till att börja med kan det hela bli ännu svårare.

Det bästa du kan göra i en sådan situation är att anlita en advokat som hjälper dig genom bodelningen och allt som hör därtill. Ta hjälp av någon som tänker klart i en svår stund. Det är viktigt att se till dina rättigheter – inte bara för rättvisans skull, utan för din trygghet och din plånbok.

13 Nov 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!