Därför bör du installera en laddstation till er BRF i Stockholm

Ett nära läge till en laddstation för elbilar kommer bli ett absolut krav på bostadsmarknaden i Stockholm i framtiden. Och framtiden är faktiskt redan här.

Den bensindrivna bilen är snart ett minne blott. Framtiden på vägen stavas elektricitet. Men då gäller det att det finns tillräckligt många laddstationer runt om i landet, för att systemet med elbilar verkligen ska kunna fungera.

Du som sitter i styrelsen för en av Stockholms bostadsrättsföreningar bör framtidssäkra er fastighet. Det kommer bli svårt att locka köpare till era lägenheter om det inte finns ett flertal laddstolpar och laddstationer för de boendes elbilar installerade i direkt anslutning till huset. Det gäller särskilt i Stockholms förorter, där bilägandet ofta ses som en absolut nödvändighet.

Egen laddstation förenklar för pendlarna i Stockholm

Att ha nära till en laddstation i Stockholm kommer inom kort bli ett direkt krav för bostadsköpare. Huvudstadens pendlingssträckor ger inte mycket tid över till att leta runt efter en plats att ladda sin elbil på. De som använder sin bil för att pendla till och från jobbet i Stockholm lägger redan otroliga mängder tid på pendlingen varje dag. Då gäller det att kunna ladda bilen där den står parkerad över natten.

Även om elbilarnas tid ofta benämns som “i framtiden” bör du som sitter i styrelsen för en BRF vara medveten om att framtiden redan är här. Så kanske är nutidssäkring ett bättre ord för att beskriva hur viktigt det är att ni så snart som möjligt installerar en laddstation i föreningen.

21 Jun 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!