Enklaste sättet att skrota bilen i Stockholm

Du behöver bara fylla i ett kontaktformulär eller slå en signal om du vill skrota bilen i Stockholm så kan de komma och hämta upp den och allt är klart.

Bilar är till stor glädje och nytta när de fungerar men om de blir stående och inte går att laga blir de ett problem. Eftersom de inte går att köra verkar det svårt att få iväg dem till skrotning och då är risken att de bara står kvar och rostar sönder.

Det ser väldigt tråkigt ut med gamla bilvrak och dessutom innebär de en miljöfara när de läcker olja och andra vätskor. Därför är det gratis att skrota bilen i Stockholm. Det enda som är viktigt är att du vänder dig till en auktoriserad bilskrot som ta hand om bilen på ett ansvarsfullt sätt.

Vänd dig till en auktoriserad firma när du ska skrota bilen i Stockholm

När du lämnar ifrån dig bilen ska den registreras som skrotad hos Transportstyrelsen. Detta är mycket viktigt och innebär att du inte längre är ansvarig för den. När du kommer till en bilskrot i Stockholm behöver du därför ha med dig den gula delen av registreringsbeviset. En auktoriserad bilskrot har rätt att avregistrera den åt dig.

Du kan skrota bilen gratis om den är intakt, vilket bland annat innebär att den ska ha alla hjul och inte vara utbränd. Är du tveksam kan du alltid kontakta bilskroten först. Man tar emot alla bilar men är de inte intakta kan det innebära en avgift.

1 Jul 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!