Hitta ett bageri i Stockholm

Doften av kaffe och nybakt bröd, bullar och vackra tårtor. Det känns väldigt lyxigt att gå till ett bageri och köpa sig färskt bröd, eller hur? Letar du bageri i Stockholm, läs vidare här nedan.

Det är som med allting annat när det gäller Stockholm, det är ju inte så särskilt svårt att hitta olika bagerier eller någonting annat heller för den delen. I Stockholm finns det mesta att tillgå. Oavsett om det handlar om restauranger, butiker, affärer eller bagerier. Man kanske kommer dit och är alldeles nyinflyttad och letar sig runt för att hitta sig ett bageri i Stockholm som passar ens förväntningar och har exakt det som man letar efter. Det känns som lite lyx i vardagen eller hur, att få gå och sätta sig på ett bageri och få bli serverad färskt, varmt, nybakat bröd eller lägga en beställning på någonting annat smarrigt som man är sugen på då.

Att vara bagare är en konst

Att lära sig baka fina tårtor och andra slags bakverk såsom bröd, småkakor och semlor, det är ett fint konstverk att kunna göra det bra anser många. Likväl som att måla en tavla eller en kock som lagar mat i sitt restaurangkök, så är bagaren en konstnär som gör ätbar konst. Det spenderas många och långa timmar och dagar i bagarens kök, det bakas och skapas till oändlighet. Tidiga morgnar blir det, eftersom brödleveranser och annat ska iväg tidigt på förmiddagarna till olika restauranger och butiker som har beställt sitt bröd från just det bageriet.

Utbildning och erfarenhet

Många väljer idag att utbilda sig och arbeta inom just bakning och arbete på bageri. Nästan alla bagerier har en person som jobbat länge i gemet, har lång och gedigen erfarenhet och har gjort det mesta under sin karriär. En sådan person är ju toppen att ha på sitt bageri då denne då kan lära ut mycket till de andra som inte har lika lång eller mycket erfarenhet. Det krävs både utbildning och en vilja för att klara av att jobba på bageri. Viljan och passionen måste finnas där från början om man ska klara av att jobba med det på längre sikt. Att bli bagare är nog ingenting man bara kommer på sådär, det är nog ofta någonting som funnits med i ens liv sedan länge, att man har en stor passion för just bakverk och älskar att baka. Vi rekommenderar denna platsen: http://www.thelinskonditori.se/

12 Apr 2020

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!