Hitta rätt företag för takläggning i Stockholm

Dags att lägga om taket? Det kommer en tid då taket spelat ut sin rätt och där ett byte blir en nödvändighet. Detta är något som kommer att kosta pengar - men som ska ses som en ren investering. Ett nytt tak håller i mellan 20-40 år - beroende på vilket material du väljer - och som en följd av detta så kommer du även att sänka dina kostnader rent levnadsmässigt.

Detta som en direkt följd av taket har en stor påverkan på energi och står för en stor del av det läckage av värme som syns i villor. Kortfattat - och som ett råd till dig som tycker att du har för höga kostnader för uppvärmning: se över skicket på ditt tak - det är ofta där problemet ligger.

Det är ur det perspektivet man ska se ett takbyte. Det handlar om en investering och det handlar om en absolut nödvändighet. Dessutom så för det med sig estetiska fördelar och är ett projekt som ökar värdet på bostaden. Gällande just det estetiska så ska vi här även slå ett slag för att ta sig tid att välja material. Idag finns det en uppsjö av olika material - i alla tänkbara utformningar och färger - och detta gör att du kan skapa en mer personlig bostad. Du kan göra andra val än exempelvis tegel och få ett bättre pris, och enklare skötsel, på köpet.

Hitta rätt takläggare i Stockholm

Det finns en annan punkt som vi kommer att trycka hårt på här. Detta i form av att A) ta professionell hjälp med takläggning och B) hitta rätt takläggare för detta. Varför? Vi nämnde att livslängden för ett tak ligger mellan 20-40 år. Det stämmer - men det är också ett genomsnitt. Ett tak kan hålla betydligt längre, men även avsevärt mycket kortare.

Vilket leder oss in på just takläggare och vikten av att anlita en sådan. Många väljer att lägga tak på egen hand och detta för att spara pengar. Vi skulle säga att detta är en slags ekonomisk pyrrhusseger: du sparar pengar initialt - men i och med att taket inte kommer att nå samma verkshöjd som om en takläggare i Stockholm skött jobbet så blir livslängden kortare. Med Rot-avdraget så blir kostnaden heller inte så hög, det är primärt materialet som kommer att kosta pengar.

Tyvärr ser man, framförallt i Stockholm och andra större städer, en ganska varierande kvalitet. Därför räcker det inte att säga att man ska välja en takläggare - man måste även välja rätt. Rådet är att man tar sig tid att undersöka de olika företagen man tagit in offerter från. Kolla anmärkningar hos Kronofogden, Skatteverket och ARN, se över försäkringar, kolla garantier och vilka utbildningar/yrkesbevis som finns inom företaget. Referenser är även det en viktigt punkt: var har denna takläggare i Stockholm utfört jobb tidigare - och hur nöjda är dessa kunder. De timmar du lägger ner på detta kommer att betala sig i det långa loppet i form av ett snyggt tak som står pall i år efter år efter år.

Läs mer om takläggning här: stockholmtakläggare.se

22 Nov 2021

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!