Hjälp när du har stopp i avlopp

Stopp i avlopp kan förebyggas men om det ändå händer finns det bra hjälp att få från skickliga hantverkare som vet hur man gör och snabbt löser problemet.

Stopp i avlopp är oftast inget som kommer plötsligt. Stoppet har förmodligen byggts upp under en längre tid men du har inte tänkt på det. Vattnet har runnit ner lite långsammare och det har kanske börjat lukta lite unket men att det skulle bli stopp har inte verkat troligt.

Avloppsrör har ett tufft jobb. Tvålrester, smuts, fett, matrester och annat ska hela tiden finna sin väg genom rören tillsammans med vattnet. Ibland är det en böj på röret som det måste passera. Risken är stor att något fastnar längs insidan och det är då ett stopp sakta börjar byggas upp.

Det är lätt att förebygga stopp i avlopp

Om du vill undvika att hamna i en situation där du har stopp i avloppet ska du ta yrkesmässig hjälp redan när vattnet börjar rinna lite långsamt eller börjar lukta unket. När du kontaktar ett företag som utför rörservice kan de snabbt återställa rören till ett utmärkt skick.

Många gånger hjälper det att bara spola rören med hett vatten under högtryck. Det fett och den smuts som samlats sköljs bort och rören kan fungera normalt igen. Har de blivit skadade eller utslitna kommer en yrkesman att upptäcka det och då går också det att åtgärda. Med modern teknik är det lätt att både undersöka och renovera rör.

6 Oct 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!