Låt ett företag sälja din bil

Ibland behöver man byta bil eller helt enkelt göra sig av med den av olika anledningar. Det kan vara för att man inte längre behöver den eller så behöver man få ut pengar. 

Men det är ett stort projekt att sälja bilen privat, framför allt om man inte är så kunnig inom bilar. Man måste ha koll på alla papper på bilen, ta bilder för annonsering, skriva ner bilens data till annonsen. Sedan ska man svara på massa svåra frågor och visa bilen för mer eller mindre seriösa köpare.

Efter detta ska man få betalt vilket kan skrämma en del. Tänk om det inte kommer några pengar och att man blir lurad. Det står ibland i tidningarna att en köpare till en begnad bil har stulit bilen vid testkörningen. Det rekommenderas att alltid kolla legitimation av köparen och gärna ha den i pant när kunden provkör bilen.

Vad finns det för alternativ?

Ett alternativ som blivit populärt på senare år är att låta en bilförmedlare sälja bilen istället. Den stora anledningen är att det är så tryggt, enkelt och smidigt. Det går till på så sätt att man tar bilen till förmedlaren för en kostnadsfri och noggrann värdering. Är man nöjd med priset skriver man kontrakt och får pengarna på kontot.

Sälj bilen hemma

Vissa aktörer kan även komma hem till dig för att titta på bilen på plats. Även köpet kan göras på plats. I vissa fall kan man även sälja obesiktade och lätt skadade bilar, men även husvagnar och husbilar och likande fordon.

Det enda som man behöver är ett giltigt ägarbevis, legitimation och såklart del 2 av registreringsbeviset så man kan göra ett ägarbyte på plats.

Värdering

Bilen som ska säljas gås igenom noggrant mekaniker för att värderas. Bilens modell, ålder, skick milantal ligger som grund för slutpriset.

Man letar efter yttre plåt- och lackskador, rostangrepp både ytligt men även på karaossen. Sedan går man igenom motorn och provkör den för att se om är som det ska.

Affär

När värderingen är klar får man ett prisförslag. Är man nöjd med priset så skriver man ett avtal och en pengatransaktion gör direkt till kundens konto. Man fyller sedan tillsammans med firman i ägarbytet och avslutar sedan försäkringen. Sedan är allt klart, den gamla bilen är såld och pengar är på banken.

Om man vill kan man alltså sälja bilen hemma på tomten utan att köra en meter.

25 Jul 2019

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!