Målare i Stockholm skulle inte ha mycket att göra i antika Asien

I antika Asien tillverkade man gärna väggar av rispapper i ramar på vilka man målade olika motiv. En målare från Stockholm skulle inte ha mycket att göra där.

Att måla på rispapper är en teknik som utvecklades i Asien och som blev väldigt vanlig i finare hem som väggdekoration. Motiven var ofta natur och landskap. Som svensk i Stockholm har du nog sett verk inspirerade av detta om du går på finare asiatiska restauranger. Du kan även se dessa verk i många samurajfilmer där man ser hur vanliga sådana dekorationer var i herrefolkens hem.

Att anlita en målare i Stockholm för att måla med asiatisk teknik skulle dock inte vara en så god idé då det ligger väldigt långt ifrån dennas expertis. Asiatiska material, färger och underlag ligger inte ens i närheten av vad Stockholmsmålaren jobbar med dagligen.

Målare i Stockholm kan mycket annat

Du anlitar inte en slaktare för att bygga ditt utedass. Så du anlitar heller inte en målare i Stockholm för att måla asiatisk konst på pappersfonder. Om du däremot behöver sådant som:

  • Målning vid ombyggnad och renovering.
  • Trapphusmålning – kvalitativt och anpassat för många användare.
  • Fönstermålning – inomhus och utomhus för väder och vind.
  • Tapetsering – med eller utan mönsterpassning.
  • Miljövänlig målning – utifrån arbetsprocess, material, färg och framställningsprocesser.

Då är det målare från Stockholm du behöver. Du kommer att ha flera olika att välja mellan och behöver bestämma dig. Ta reda på vad de kan och be sedan de mest intressanta att skicka offerter till dig.

25 Apr 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!