Med relining kan man slippa stambytet i Stockholm

Är ni en bostadsrättsförening som snart måste göra något åt rörstammarna? Det går att renovera rörstammar genom relining och slippa stambytet i Stockholm.

De flesta skjuter upp stambytet in i det längsta vilket är förståeligt med tanke på att ett stambyte tar flera månader. Under denna tid kan man heller inte nyttja sin bostad och måste ha en ersättningsbostad. Men ibland går det faktiskt att skippa stambytet och i stället renovera de gamla rörstammarna.

Genom relining kan man fodra de gamla rörstammarna på insidan och få dem att hålla lika länge till. Men för att tekniken ska fungera får rören inte vara i alltför dåligt skick. Därför ska man inte vänta för länge med att se över fastighetens rörstammar. Relining är betydligt billigare än ett stambyte. Boende i fastigheten kan också bo kvar under hela renoveringen.

Jämför priser på relining

Innan man kan utföra en relining måste rörstammarna besiktigas för att se om det är möjligt att renovera dem eller om de måste bytas ut. Detta gör man genom att låta filma rören invändigt med hjälp av en liten kamera, så kallad rörfilmning. Det går också att bara byta de rörstammar som är trasiga och fodra resterande genom relining.

Är man intresserad av relining ska man ta hjälp av ett företag som är experter på tekniken. De kan även utföra den nödvändiga rörfilmningen. Ta in offerter och referenser från två till tre olika företag i Stockholm och jämför. Innan stamrenoveringen sedan påbörjas måste man ha skrivit ett ordentligt avtal med det valda företaget. Se till att ha fräscha rör i din bostad med hjälp av detta företag: www.reliningstockholm.se

1 Oct 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!