OVK besiktning i Stockholm ska göras av en fackman

OVK besiktning i Stockholm utförs alltid av en fackman som har en speciell licens. Det ska vara säkert att anlita en sådan person och det ska gå rätt tillväga.

För att kunna utföra en OVK-besiktning ska det alltså till specialister. Varför då kanske du undrar? Eftersom det är lag på att du ska utföra OVK-besiktning med jämna mellanrum är det också viktigt att det blir rätt. Du ska ju inte bli lurad när du nu ser till att ventilationen fungerar.

För det första utgår man från den besiktning som gjordes när huset eller byggnaden var helt ny. Däremellan kontrollerar man att byggnaden når upp till den standard som den hade när den byggdes. Det kan vara med tre eller sex års intervall. Lite beroende på vad byggnaden används till.

OVK besiktning i Stockholm för privat eller offentlig miljö

En OVK-besiktning som görs på en privatbostad ska inte ske lika ofta som den som görs på en offentlig byggnad. När det gäller skolor där många barn vistas, är man extra noga med att inomhusmiljön inte ska orsaka några allergier eller andra symptom på dålig luft. Huvudvärk bland annat.

Det är inte bara barn som drabbas om ventilationen inte är som den ska. Det gäller i allra högsta grad även vuxna. Alla har vi kroppar som vill ha friskt och rent syre i blodet. Det är ju ett av de mest grundläggande behoven vi har. OVK-besiktning är därmed som alla kan förstå en viktig faktor för folkhälsan.

15 Nov 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!