Skrota bilen på ett miljövänligt sätt i Stockholm

Det finns miljöfarligt material i en bil. Där finns olja, drivmedel och batteri som ska tas om hand på rätt sätt. Anlitar man en auktoriserad firma att skrota bilen i Stockholm gör dom det.

Om man vänder sig till en auktoriserad och seriös firma när man ska skrota bilen i Stockholm så vet man att de kommer att ta tillvara på allt som går att återvinna.

En bil består av mycket aluminium och stål, två metaller som är lätta att smälta ner och återvinna. Dessutom finns det en hel del detaljer på bilar som kan användas som reservdelar. Dörrar som inte är rostskadade, säten, generator, backspeglar och mycket annat kan säljas igen.

På en bilskrot tömmer man ut olja och drivmedel och tar hand om batterier. Allt detta går till deponi. Bildäck skickas till återvinningscentralen. Att anlita en bilskrot är därför ett bra sätt att värna om miljön.

Man kan få bärgningshjälp när man ska skrota bilen i Stockholm

Auktoriserade bilskrotar har avtal med bärgningsfirmor som kan komma och hämta upp bilen. Det enda man behöver göra är att kontakta skroten så ordnar de med resten.

Allt är gratis när det gäller personbilar. Det enda man betalar för är bärgningen och det är ju väldigt bra att slippa bogsera en trasig bil. När bilen väl är där och är tömd på olja och drivmedel, så meddelar företaget till Transportstyrelsen att den ska skrotas. Då har man på ett ansvarsfullt och miljövänligt sätt gjort sig av med sin bil.

19 Feb 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!