Tandimplantat Stockholm - hur ser utbudet ut?

Har du drabbats av tandlossning eller på något annat sätt förlorat dina tänder? I så fall finns det alternativ som ger dig möjligheten att leva ett normalt liv igen. Dagens tandvård erbjuder bättre lösningar är vad gårdagens motsvarighet kunde göra. Lever du i Stockholm så kan du dessutom ta del av ett väldigt stort utbud av tandläkare. På gott och ont. Då det gäller tandimplantat i Stockholm bör man vara lite på sin vakt.

Tandimplantat har kommit att bli ett väldigt populärt alternativ i samband med tandlossning och vid förlorade tänder. Till skillnad mot exempelvis tandproteser så får man genom tandimplantat en lösning som kan förvandlas till en permanent sådan. Detta tack vare att tandläkaren borrar fast skruvar i titan i käkbenet - detta gör att kroppen kan välkomna skruvarna i fråga och att de sedan växer fast. I skruvarna så fäster man sedan kronor och det är dessa som kommer att utgöra de tänder man äter med och visar omvärlden.

Välj en erfaren tandläkare för tandimplantat i Stockholm

Tandimplantat i Stockholm är något som de flesta tandläkare erbjuder - och till varierande priser. Tandläkare har fri prissättning och detta innebär att du som kund aktivt kan söka efter det bästa priset vad gäller tandimplantat i Stockholm. Men, bör du verkligen göra det?

Svaret är att ett lågt pris naturligtvis är lockande, men då det kommer till just tandimplantat så är det snarare andra faktorer man som patient ska eftersöka. Erfarenhet, vana och rutin av många ingrepp är tydliga sådana. Att operera in tandimplantat innebär ett komplext ingrepp och långt ifrån alla tandläkare i Stockholm kan erbjuda samma kvalitet gällande detta.

Tandimplantat kan lossna

Det finns tyvärr åtskilliga exempel på där tandimplantat lossnat som en följd av att operationen skett på ett undermåligt sätt. Man ska veta att operationen är unik - varje patient har olika förutsättningar - och att en mer erfaren tandläkare kan hantera alla olika situationer på ett bättre sätt.

Att operera in tandimplantat är långt ifrån riskfritt och för att minimera de risker som trots allt finns - ja, då bör man som patient också välja tandläkare baserat på erfarenhet och rutin snarare än på en möjlighet att tjäna någon tusenlapp. Det handlar om en ren investering.

Tandimplantat kräver en noggrann undersökning

En annan sak att trycka på gällande tandimplantat är att det är en väldigt bra lösning - men att den inte är det för alla. För att passa för att få en operation utförd så ska man ha ett tillräckligt starkt käkben för att skruvarna ska kunna sättas på plats. Detta kräver en noggrann undersökning med bland annat röntgen och du ska alltid erbjudas en konsultation av tandläkaren innan tandimplantat kan sättas på plats.

Det är väldigt viktigt att du får reda på kostnaden, på riskerna som finns och, naturligtvis, om du verkligen har rätt förutsättningar för tandimplantat i Stockholm. Minsta tvivel? Ja, då finns det andra alternativ som fungerar bättre.

Här kan du läsa mer om tandimplantat: https://www.tandimplantatstockholm.nu/

13 Sep 2021

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!