Tjäna pengar på din bostad i Stockholm – anlita en plattsättare

Som alla vet så har Stockholm en väldigt speciell bostadsmarknad där priserna för bostäder ständigt når nya höjder och toppnivåer. Detta beror på att man i Stockholm inte lyckats med ekvationen som gäller antalet befintliga bostäder mot det stora antalet människor som dagligen flyttar in till staden. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med bostäder för alla och detta gör att priserna på de som finns alltså blir väldigt dyra – något som på sikt ser ut att hålla i sig dessutom. Stockholm försöker – så att säga – bygga ikapp, men om man ser att det varje dag flyttar in ungefär tre stycken bussar så ser man också att detta kommer att ta tid, väldigt lång tid.

För de som äger en bostad i Stockholm så är detta förstås rena guldgruvan om man står inför att sälja denna. Här kan man räkna med att göra en väldigt god affär redan i dagsläget och som det är, men det finns några tips som man kan dra nytta av för att ytterligare öka värdet på sin bostad.

Pratar man med en mäklare i Stockholm så kommer denne garanterat att peka ut två stycken rum som är extra attraktivt för potentiella köpare och dessa är kök samt badrum. Två rum där man generellt spenderar mycket tid och som alltså är väldigt viktiga att de är fräscha och fina och om man som säljare lägger lite extra krut på dessa – ja, då ökar också chanserna till en god vinst vid försäljning.

Här talar vi alltså om att man betalar pengar för att renovera dessa rum innan man lägger ut sin bostad i Stockholm för försäljning och gemensamt för både kök och badrum är att dessa består av mycket kakel. Det är också detta som man i första hand ska fokusera på och här anlitar man alltså en plattsättare som river ut det gamla och sätter in nytt kakel.

En plattsättare i Stockholm är en investering

Genom att anlita en plattsättare i Stockholm för att byta ut en äldre, tråkigt kakel i sitt badrum så kommer man att ge hela bostaden en helt ny karaktär som i sin tur kommer att dra köpares ögon till sig. Naturligtvis beror detta på vilket sorts kakel man väljer också och här kan man – utöver denne plattsättare – även anlita en inredningsexpert som visar vilka trender som gäller och vilka som ser ut att komma i framtiden. Kombinationen av en inredningsexpert och en plattsättare kan vara guld värt för en säljare av en bostad i Stockholm och kostnaden för dessa är heller inte så hög.

Detta om man räknar på vilken vinst som kan komma i slutändan efter att deras jobb är klart och därför ska man istället se en plattsättare och dennes tjänster som lite av en investering snarare än en utgift. Vi säger här att du betalar ungefär 70.000 kronor för arbete och material som denne plattsättare sätter upp i ditt badrum i Stockholm och därefter säljer bostaden för 300.000 kronor högre en marknadspriset. En ganska bra förtjänst, eller hur?

14 Mar 2020

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!