Trädfällning i Stockholm ger ljus

Har ni för många träd på tomten? Att ta ner träd nära hus kan vara svårt. Bäst är att ta hjälp av en arborist specialiserad på säker trädfällning i Stockholm.

Har ni för många träd på tomten och för mycket lövskugga? Träd är både vackra och bra men ibland kan det bli lite för stora och många. Men att ta ner träd som står nära hus kan vara svårt. Många gånger går det inte att fälla trädet i ett enda stycke utan man måste såga ner det bit för bit.

Sådan trädfällning kallas sektionsfällning eller säker trädfällning och utförs vanligtvis av arborister. För att inte någon eller något ska komma till skada brukar man lyfta ner de olika grenarna med hjälp av en kranbil eller skylift. Men det händer också att arboristen firar ner grenarna med hjälp av rep.

Få hjälp med både trädfällning och stubbfräsning

Den som anlitar en arborist för trädfällning i Stockholm brukar också kunna få hjälp med att få trädet bortforslat. Vill man hellre få det sågat till ved brukar även detta gå att ordna. Ganska ofta vill man använda platsen där trädet stått till något annat. Då kan det vara bra att också be arboristen att fräsa bort stubben.

Förutom trädfällning brukar många arborister även kunna hjälpa till med trädbeskärning, besiktning av träd och att ställa diagnos när träd drabbats av sjukdom. De kan även ge tips om hur man bäst kan sköta om sina träd genom att upprätta en trädvårdsplan. Det kan vara bra att känna till att man har rätt att använda sig av rutavdraget när man anlitar en arborist som privatperson.

20 Sep 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!