Vårdnadstvist när föräldrarna inte kommunicerar

Att begära ensam vårdnad i en vårdnadstvist underlättar för den förälder som får ensam vårdnad. Det blir lättare i exempelvis myndighetskontakter som rör barnen.

Ali satte sig yrvaket upp i sängen, vad var det som lät? Det tog någon sekund innan han insåg att det var Aaron som var ledsen i sin säng. Ali gick upp och bort till sängen och hyschade medan han klappade honom mjukt på ryggen. Alyssa sov tungt och hade inte vaknat alls, vilken tur.

Han hade vant sig vid att ha barnen själv. I början skulle han och Amina ha delad vårdnad när de separerade. Delad vårdnad och varannan vecka hade de bestämt gemensamt. Sedan var det någon dag hit och dit som Amina bad honom ta barnen. Först hette det att hon skulle jobba extra, men snart fick han veta att hon varit ute och festat istället.

Vårdnadstvist när det inte fungerar

De enstaka dagarna hade blivit fler och fler, nu var det snarare att Amina hade barnen någon enstaka helg. Ali hade bestämt sig för att söka ensam vårdnad om barnen. Amina hade inte skrivit på papper om förskoleplatsen för Aaron. Han kunde inte göra något utan att Amina behövde skriva på.

Amina verkade tro att hon var tjugo år igen och barnfri, vilket var ganska patetiskt för en mamma över trettio år. Ali var tacksam att han fick umgås med barnen men de hade ju egentligen rätt till båda föräldrarna. Om Aminas liv rätade upp sig kanske han kunde tänka sig att erbjuda gemensam vårdnad igen.

6 Mar 2023

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!