Vikten av rätt flyttfirma

Då det kommer till flyttbranschen i Stockholm så har denna länge haft ett ganska gott rykte om sig; man har levererat bra jobb på utsatta tider och till schyssta priser. Visst, det har – som i alla branscher – funnits några ruttna ägg som dock – tack och lov – visat sig bli relativt kortvariga som flyttfirma i Stockholm. På det stora hela så har man alltså som kund fått det man betalat för.

Det som dock skett under senare år är lite oroväckande och för att förklara vad vi menar här så måste vi först se till den extrema situation gällande bostäder som äger rum i Stockholm. Det finns – kortfattat här – helt enkelt inte tillräckligt med bostäder för att matcha det stora antalet invånare som bor och som dagligen flyttar till staden.

Det här faktumet har gjort att det kommit fram en väldigt skakig marknad för bostäder där man ser att andra-, tredje- och till och med fjärdehandskontrakt skrivs – för väldigt dyra pengar och för kort tid. Det är just de korta tiderna som gjort att väldigt många flyttar sker och där det oroväckande gällande flyttfirmor kommit fram.

Det handlar alltså i det stora hela om det under senare år kommit fram flera nya företag i flyttbranschen – nya företag som håller väldigt låg kvalitet och som helt saknar de grundläggande kunskaperna; något som leder till att kunderna är de som drabbas i slutändan. Ska man anlita en flyttfirma i dagsläget så måste man vara medveten om att det finns en risk inblandat.

Det kan komma att visa sig att dina saker förstörs, det kan visa sig i att flytten tar väldigt lång tid och – i vissa fall – att saker försvinner. Att detta är ett problem som måste lösas råder det inga tvivel om – fråga är bara hur? Vad kan man göra för att veta att den flyttfirma man står inför att anlita i Stockholm verkligen klarar av att leverera ett högklassigt jobb där ingenting går sönder och där flytten sker på utsatt tid?

Gör din egen research

Det enda sättet som man kan använda sig av som kund i det rådande läget i Stockholm är att genomföra lite detektivarbete. Det här sker enklast genom att man utgår från tre stycken punkter och om vi sätter ut dessa nedan så blir det lättare att se vad vi menar.

  • Referenser. Be den flyttfirma du kontaktat om nummer till tidigare kunder i Stockholm. Se även till att ringa dessa och hör hur de upplevt arbetet. Det här är det säkraste sättet att ta reda på om en flyttfirma i Stockholm håller måttet.
  • Kräv garanti. Alla seriösa flyttfirmor erbjduder garanti på sina jobb och jobbar mot försäkringsbolag. Kolla upp detta innan du skriver på ett kontrakt. Det kan gå sönder saker även om ett seriös flyttfirma är inblandad och genom garanti så får du ersättning.
  • Undvik de billigaste. Priset för en flyttfirma i Stockholm är lågt redan som det är och det finns en anledning till att vissa erbjuder väldigt låga priser. En anledning som kommer att att de inte är speciellt duktiga. Låt dig inte frestas av ett lågt pris – det kan stå dig dyrt i slutändan.
22 May 2022

Vårt Stockholm är ditt Stockholm! Välkommen till dittstockholm.se – guiden där såväl turisten, den tillfällige besökaren och den inbitne Stockholmaren kan få sitt! Här kan du läsa om kultur, nöjen, mat, sport,hotell och allt det vår vackra huvudstad har att bjuda på. Stockholm är i vårt hjärta – och vi hoppas att det snart är i ditt också!